Sæt retning for din præstation

Fokus er vigtigt for at kunne præstere - det har vi hørt før. Men hvordan skaber du et fokus og hvordan arbejder du med de følelser der kommer, når du stiller skarpt på hvordan du har det i situationer hvor du skal præstere. I andet afsnit med Jesper Fries Pedersen, kan du høre meget mere om dette og om hvordan du kan træne dit fokus.

Læs mereBevidstheden er vigtig i sportspsykologien

Tiden for konkurrencer og opvisninger er her og det er for mange gymnaster en tid, hvor man på alle måder ønsker at præstere sit allerbedste. Med det ønske kommer ofte en masse tanker og mentale overvejelser. I dette indlæg fortæller, Sportspsykologisk konsulent, Jesper Fries Pedersen om hvordan man håndterer disse tanker og vigtigheden I at bruge dem rigtigt. Dette er første del af en serie med Jesper, som 

Læs mere


Tapering for peak performance med Bara Fitness

Det er sæson for konkurrencer og opvisninger i gymnastikken. Hvis du styrketræner sammen med din gymnastik, kan det være vigtigt at finde balancen i din træning i denne periode for at sikre bedst performance og de bedste forhold for din krop. En måde at gøre det på er metoden "Tapering"

Læs mere


En snak om årets EM dragter

De europæiske mesterskaber i TeamGym i Luxembourg er ved at være et stykke væk, men vi har altså ikke helt glemt det endnu. Vi har taget en snak med vores salgskonsulent, Kira, der har været med til udviklingen af flere af årets dragter og spurgt ind til processen og historien bag dragterne. 

Læs mere
Tilbageblik på EM i TeamGym i Luxembourg

Efter nogle år med Corona og mindre gymnastik, var der lagt i kakkelovnen til den helt store gymnastikfest ved årets EM i TeamGym. Folk var tilbage i hallerne, gymnasterne var klar og oplevelsen vil ikke blive glemt. Vi har lavet et tilbageblik på hele turneringen. 

Læs mere
Sæsonstart - kom bedst fra start med din træning

I dette indlæg, som er skrevet af vores gode venner fra BARA Fitness, kan du sikre dig, at kommer bedst muligt fra start til en nye sæson. Læs om tips til, hvad du skal være opmærksom på i din fysiske træning og hvor dit fokus i træningen skal være.

 
Læs mere
Genoplev Landsstævne 2022 - video

Landsstævne 2022 var endelig tilbage. Det var nogle magiske dage i Svendborg fyldt med gymnastik, glæde og masser af uforglemmelige minder. Læs om vores oplevelser og se vores stemningsvideo fra dagene. 

Læs mere
Struktur og planlægning med BARA Fitness

Skole, træning, venner, og familie. Der er mange ting der skal gå op som atlet. For at det kan lykkedes er en struktureret hverdag essentiel. Ja vi ved godt at ordet i sig selv ikke er så spændende. Men det er resultatet, hvis du forstår at planlægge og strukturere din hverdag.

Læs mere
Udviklingen af EMPOWER

I år lancerede vi vores første hele kollektion af undertøj, specielt udviklet til gymnaster. Kollektionen har til formål at komme problematikken med pasformer under dragten til livs. Kom med ind bag ved arbejdet og udviklingen af kollektionen, EMPOWER

Læs mere
Kost og eliteidræt med Oliver Bay - Del 2

I del 2 af den lille miniserie med Oliver Bay dykker vi lidt dybere ned i emnet omkring kost og træning. Hvad består en kostplan egentlig af, hvad skal den kunne og hvad har Oliver selv af anbefalinger. 

Læs mere
DGI VERDENSHOLDET - World tour under en pandemi (video)

Det er ikke længe siden, at de skønne gymnaster fra DGI Verdensholdet vendte retur til Danmark. Turen blev desværre forkortet på grund af corona. Vi nåede at få en snak med dem fra Thailand omkring det at være på World tour under en pandemi. 

Læs mere
CHOPAR x BARA Fitness

Vi er super glade for vores nye samarbejde med træningsvirksomheden BARA Fitness, der specialiserer sig i performance-træning for, blandt andet, gymnaster. Hør om hvad samarbejdet kan byde på og hvem, Oliver og Rasmus, der står bag BARA Fitness er.

Læs mere
Kost og eliteidræt med Oliver Bay - Del 1

Kost og træning går hånd i hånd for mange gymnaster og for elitemiljøet omkring alle sportsrene er begge dele essentielle.
I de næste 2 blogindlæg på #Momentet kan du hørelandstræner, Oliver Bay, nørde igennem på området. Læs første del nu

Læs mere
Interview med Emilie Aaen

Verden blev vendt op og ned for gymnasten Emilie Aaen i januar 2021. En træningsøvelse gik galt og hun pådrog sig en slem skade der endte med en amputering af det ene ben. Hør om hele episoden og om hendes vej tilbage i hallen.

Læs mere
Portræt: Martin Møldrup Abildgaard 

Martin Abildgaard er en del af det tumblinglandshold der for nylig vendte hjem fra VM i Baku. Hør om hans oplevelse med med at være en del af et VM, om kulturforskellene på Danmark og Baku og om han nåede de mål, han havde sat sig.

Læs mere
Gymnasterne fra Verdensholdet runder Takeoff turnéen af

To gymnaster fra DGI Verdensholdet giver os et indblik i deres Takeoff Turné og hvad den har betydet for dem. Og så ser vi frem imod deres rejse ud i verden.
Hør hvad gymnasterne på DGI Verdensholdet tænker, om deres showtøj fra CHOPAR 

Vi har taget en snak med 3 af gymnasterne fra DGI's 13. Verdenshold omkring, hvad deres showtøj betyder for dem og hvad det betyder for hele showet og oplevelsen med Verdensholdet.

Læs mere
Portræt: Johanne Nørby

Johanne er kendt fra tumblinglandsholdet og har deltaget ved et hav ad danske og internationale mesterskaber. Kom tæt ind på den danske stjerne og hør om alt fra karriere, træning, den gode træner og mere mere. 

Læs mere
Refleksion fra en coronatid: Hvad har vi lært?

Samfundet er i gang med genåbningen og gymnastikken er for alvor på vej tilbage. Kenneth fra Gymnastic Academy har refeltkeret over tiden med gymnastik og Corona. Hvad har vi lært og er der noget vi kan tage med?

Læs mere
Gymnasten foræller pt. 3

I 3. og sidste episode af vores mini-serie, Gymnasten fortæller, har vi taget en snak med den tidligere verdensholdsgymnast, Viktoria Thune. Vi har spurgt ind til de største opleverser og drømme med gymnastikken.

Læs mere
Gymnasten fortæller del. 2

I anden del af af serien, "Gymnasten fortæller", har vi haft en snak med to gymnaster der har bevæget sig inden for både opvisning og TeamGym. Hør om de bedste oplevelser, rejser og meget mere.

Læs mere
Læs med på nogle af historierne inde fra gymnastikken

I en ny serie af indlæg, har vi snakket med gymanter fra alle grene og hjørner omkring deres største oplevelser med gymnastikken og hvad det betyder for dem.

Læs mere
Vi nærmer os konkurrencer og opvisningerne - Er i klar?

Alle gymnaster kan være enige om, at sæsonen har været vendt op og ned. Nu nærmer vi os tiden for konkurrencer og opvisninger. hvordan kan de afholdes og hvad skal I være opmærksomme på? 

Læs mere
Fuldt træningsprgram inden sæsonstart

Sommeren ligger stadig over os, men sæsonopstarten venter lige om hjørnet. Bliv 100% klar med vores træningsprgram fr Gymnastic Academy, der sikrer dig et godt udgangspunkt inden sæsonen.

Læs mere
Corona tog vores efterskole

Caroline og Alberte er begge to efterskoleelever på Vesterlund. Hør dem fortælle om, hvordan de har oplevet at både gymnastikken og deres liv på skolen blev taget fra den fra den ene dag til den anden.

Læs mere
Portræt af: Camille Rasmussen

Camille Rasmussen er 15 år gammel og dyrker sin gymnastik hver eneste dag. Hun træner mere end 20 timer om ugen og skal samtidig passe sin skole. Hør hvordan hun balancerer det hele. 

Læs mere
Tæt på Benjamin Kjær

Benjamin er en af landets bedste gymnaster indenfor Trampolin. Han fortæller om, hvad gymnastikken har gjort for ham, hvad fællesskabet betyder og om at blive husket for mere en sine spring. 

Læs mere
Mette Berthelsen - Del 2

I halvdel af vores mini-serie med Mette Berthelsen, tager hun os med ud på rejsen med Verdensholdet. Kom helt ned i de praktiske detaljer om rejsen og hør om de største oplevelser, hun har fået.

Læs mere
Mette Berthelsen - Del 1

I første del af vores mini-serie med Mette Berthelsen, der var en del af det 12. Verdenshold, kommer du med på oplevelsen med udtagelsen til holdet. Få også tips, hvis du selv drømmer om at deltage i udtagelsen.

Læs mere
Portræt: Oliver Bay

Oliver Bay er 26 år gammel og allerede en af landets dygtigste trænere. Til dagligt jonglerer han mellem arbejdet i klub og arbejdet med Tumbling-landsholdet. Læs hans spændende histore med gymnastikken.

Læs mere
Kommende efterskoleelev?

Er du en af de mange kommende efterskoleelever, der er klar til at starte inden længe? Vi har samlet en række gode huskeregler inden start og kommer med et bud på pakkelisten!

Læs mere
Portræt: Alma Sofie Højgaard Pedersen

13 årige Alma Sofie er udtaget til Junior VM i Rytmisk sportsgymnastik, der foregår i Rusland til juni. Kom tættere på et af Danmarks store talenter og hør, hvad hun drømmer om under og efter VM.

Læs mere
Sådan varmer du optimalt op inden opvsning og konkurrence

Opvarmningen er essentiel for din og dit holds performance, når det gælder opvisning og konkurrence. Vi har samlet en guide med øvelser og tips til at få kroppen og mindsettet 100% klar!

Læs mere