Take Off turné: Gymnasterne runder af

Take Off turnéen det det DGI’s 13 Verdenshold er rundet af og rejsen ud i verden begynder. I år har turneen, på mange måder, betydet ekstra meget fordi, den har været et symbol på gymnastikkens tilbagevenden til hallerne efter Corona.

Vi har taget en snak med to af gymnasterne, Katrine  og Oliver, omkring hvad turneen har budt på af oplevelser, hvad turneen har betydet for dem og om oplevelserne står mål med deres forventninger til at være en del af DGI Verdensholdet.

Nu er Take-Off turnéen slut – hvad tænker I om det hele?

Katrine:
Det er et vildt kapitel der er overstået. Det har været stort, at skulle åbne gymnastikdanmark op igen, og jeg er helt overvældet over, hvor godt publikum har taget imod det. Det har været en periode med fart på, og det har virkelig været fedt!

Oliver:
Det har bare været en stor oplevelse. Corona er endelig ovre, og det har man bare kunne mærke ude i hallerne. Publikum har været fantastiske og det har været en kæmpe oplevelse. Samtidig, har det været startskuddet på alt hvad der skal ske ude i verden, så nu glæder jeg mig bare til at komme afsted.

Hvad har været det fedeste på din DGI Verdensholds-rejse indtil nu?

Katrine:
Det er svært at sige, hvad det fedeste har været indtil videre, fordi vi oplever så meget hele tiden. Men jeg nyder at bruge min hverdag sammen med holdet, og dele både de små- og store øjeblikke med dem.

Oliver:
Det er næsten umuligt at sige. De træningsdage hvor vi har været helt smadret, men alligevel har fået hinanden op i gear. Hjemmebaneopvisningen i Hobro. Første show på BGI, eller sidste show i Vejle. Der er et utal af fantastiske oplevelser.

Jeg vil dog sige, det at få lov til at komme på efterskole-turné var noget helt specielt. Rigtig mange af mine holdkammerater, var selv på efterskole da drømmen om verdensholdet startede for dem.
Så at se den indflydelse, de smil og den glæde vi kunne give og dele til eleverne. Det var helt specielt.

Hvad glæder ud dig mest til ved verdensturnéen?

Katrine:
Jeg glæder mig til at opleve verden og nye kulturer sammen med holdet. Vi kender ikke til så meget af rejsen endnu, så jeg glæder mig til at se, hvad den bringer.

Oliver:
Jeg glæder mig helt vildt til at lave workshops. Jeg glæder mig helt vildt til at vise hvad det der vi render rundt og laver herhjemme i Danmark. Vise hvad gymnastik egentligt kan. Det med at se børn og unge, der ikke nødvendigvis har så meget i hverdagen, hygge sig, smile og grine. DET glæder jeg mig til

Hvordan er det at være en del af DGI Verdensholdet? – og har det levet op til dine forventninger?

Katrine:
Det er fantastisk! Det føles lidt som om, at jeg har fået 27 nye søskende. Det er hårdt til tider, men samtidig er det så givende. At være gymnast på DGI Verdensholdet er langt over mine forventninger.

Oliver:
Det er fantastisk, men samtidig også rigtig overvældende. Hvis der er en fremmed der gerne vil have et billede, eller en der kommer og roser en og showet. Man bliver så glad og stolt, men samtidig kan det nogle gange være svært, at fortælle dem præcist hvor meget det egentligt betyder at de siger alle de fine ord. Alt i alt er det, indtil videre, langt over mine forventninger.

Har du lært noget under Take-Off turnéen? – er der noget, du er blevet bedre til?

Katrine:
Jeg har fundet ud af, at min krop kan meget mere, end hvad jeg nogle gange går og tror. Jeg kan gå og sumpe i en hal en hel dag, og føle mig uduelig træt, for så lige pludselig at skulle opvarme og ind og levere et godt show. Det kan man godt! Og så har jeg lært, hvor vigtigt det er, at trække sig på de tidspunkter, hvor man har brug for det, for i sidste ende, er det både bedre for mig selv og for holdet.

Oliver:
Det er okay at sige fra. Lige nu udlever rigtig mange af vores drøm, og det gør selvfølgelig at vi gerne vil være med til det hele - det kan man bare ikke. På et tidspunkt bliver man nødt til at trække sig, nødt til at få ro i hovedet, nødt til at få en pause. Ellers så bliver det hele for meget for en til sidst.

Hvilken del af showet er din favorit – og hvorfor?

Katrine:
Det svinger lidt. Jeg glæder mig altid til at lave kølleserie, fordi den er hammersjov, og fordi det er en udfordring hver gang. Og så er der bare altid god stemning i hallen på dette tidspunkt i showet. Jeg glæder mig også altid til at lave genopbygning. Stemningen er helt rolig, og det er rart at være to om alle øvelser. Der mærker man virkelig hinanden på gulvet.

Oliver:
Starten af del 2, lige efter pausen. Nobody - Sårbar - Genopbygning.
Den rolige start, de store flotte bevægelser og attituden. Vi starter helt fra nul, vi er helt flade og så bygger vi os selv og hinanden op derfra.  Jeg elsker at se hvordan publikum ikke klapper, de sidder bare og kigger og (forhåbentligt) nyder de det de ser.